Plătește 0 pentru ce ți se cuvine- atelier de proiect

Dunare.Edu a participat în cadrul proiectului ”Plătește 0 pentru ce ți se cuvine”, coordonator Asociația Pro Democrația, alături de Direcția Generală Anticorupție, la workshopul organizat în Vatra Dornei, în perioada 6-8 iunie 2014. Alături de coordonatorul Țintă Ramon Florin și mentorul Ilie Ciprian, au participat și Petre Mihaela, Ruse Mircea și Paraschiv Marius Ioan, cei care au conceput afișul câștigător anticorupție din zona Oltenița.

Sesiunea atelier a debutat sâmbătă cu prezentarea echipelor și cunoașterea participanților. Am discutat pe marginea afișelor câștigătoarelor din fiecare zonă și am selectat cel mai bun dintre acestea. Apoi s-a trecut la susținerea afișelor de către fiecare echipă în parte. În etapa următoare din proiectul ”Plătește 0 pentru ce ți se cuvine” vom construi ”Labirintul Anticorupție”. Acesta va fi organizat în Oltenița în data de 29 august, va fi, așa cum îi spune și numele, un labirint în care vor fi invitați să intre trecători. Scopul acestuia este acela de a conștientiza opinia publică referitor la caracterul nociv al corupției, efectele financiare și sociale nefaste și importanța luptei împotriva acesteia pentru o societate în care egalitatea șanselor, cinstea și valoarea morală să permită un climat de performanță individuală și al inițiativei private. Forța coercitivă a statului, manifestată prin organele judiciare, o justiție independentă, eficientă și transparentă, e nevoie să fie dublată de reacția fermă a societății în prevenirea și combaterea coruției. Pentru ”Labirintul Anticorupție” am conceput materialele informative (chestionar, pliant) și de promovare lucrând în echipe mixte. Apoi am propus diferite activități pentru organizarea Zilei Internaționale Anticorupție din data de 9 decembrie.

În altă ordine de idei, putem spune că între ofițerii Direcției Generale Anticorupție, elevi și ceilalți participanți, cadre didactice sau voluntari, s-a creat o legătură de prietenie. Atmosfera relaxată, informală, organizarea atentă și eficientă workshopului a permis, în opinia noastră, exprimarea ideilor creative, metodele non-formale au înlesnit o mai bună cunoaștere între participanți, iar noi suntem convinși că rezultatele vor fi pe măsură.

În concluzie a fost un workshop a cărui agendă a atins toate punctele esențiale, ne-am simțit bine împreună și așteptăm cu nerăbdare următoarele etape ale proiectului, alături de un efect cât mai însemnat în societatea civilă și în rândul opiniei publice în lupta anticorupție.

Ciprian I./echipa Dunare.EDU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s